Τουρνουά Μπιτς Βόλεϊ & διαγωνισμός Μανσετάδας (2 Μαΐου)

04 Μαΐου 2009 στο 02:46 | Αναρτήθηκε στις Τελχινίς, Τουρνουά, αποτελέσματα, αγώνες, κορασίδες, μπιτς βόλεϊ | 1 σχόλιο

bv_20090502_003Ο ΡΣΦΠ ‘Τελχινίς’ και ο ΡΟΑΝ διοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο (2/5) στο Αθλητικό Κέντρο Καλλιπάτειρα αναπτυξιακό τουρνουά μπιτς βόλεϊ για αγόρια και κορίτσια που έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου του 1992 και το 2ο τουρνουά (διαγωνισμό) Μανσετάδας.
Τα τουρνουά αυτά πραγματοποιήθηκαν µε τη στήριξη της Τ.E. ΕΟΠΕ Δωδεκανήσου, του Δ.Ο.Ν.Α. Ροδίων και της εταιρίας ‘UNITED COLORS OF BENETTON Ρόδου’.

 

bv_20090502_027Παϊζάνη/Τζανουδάκη νικήτριες στα κορίτσια και Μ. Χειμωνέττος/Στεργενάκης την 1η θέση στα αγόρια
Στο αναπτυξιακό τουρνουά, στα κορίτσια, συμμετείχαν δέκα ζευγάρια που αγωνίσθηκαν στην πρώτη φάση (προκριματική) σε δύο ομίλους των πέντε ομάδων.

 

 

 

Κατάταξη Α΄ ομίλου:
1η θέση: Αγγελική Παϊζάνη – Μαρίνα Τζανουδάκη
2η θέση: Ευαγγελία Ελένη – Γιούλα Χατζηγιαννάκη
3η θέση: Μαριλίνα Δίνκα – Κορίνα Παναγιωτίδου
4η θέση: Κατερίνα Γερολύμου – Κυριακή Καραογλανίδη
5η θέση: Έλενα Γκαδάκη – Βαλσαμίνα Τσιράκου

 

 

 

Κατάταξη Β΄ ομίλου:
1η θέση: Εμμανουέλλα Βολονάκη – Χρυσάνθη Μαθιουδάκη
2η θέση: Ελισάβετ Αμορανίτη – Νένα Κουκουγκέλη
3η θέση: Δέσποινα Γκαδάκη – Χρυσάνθη Κοντογιάννη
4η θέση: Μαρία Μαθιουδάκη – Κατερίνα Τζανουδάκη
5η θέση: Εύη Θυριάκη – Γκαμπριέλα Στοΐλοβα

 

 

 

Στην ημιτελική φάση οι δύο πρώτες, βαθμολογικά, ομάδες από κάθε όμιλο αγωνίσθηκαν χιαστί μεταξύ τους:
(1ος Α΄ ομίλου) Α. Παϊζάνη – Μ. Τζανουδάκη / (2ος Β΄ ομίλου) Ε. Αμορανίτη – Ν. Κουκουγκέλη 2-0 σετ (15-08, 15-10)
(1ος Β΄ ομίλου) Εμ. Βολονάκη – Χρ. Μαθιουδάκη / (2ος Α΄ ομίλου) Ε. Ελένη – Γ. Χατζηγιαννάκη 2-0 σετ (15-11, 15-09)

 

 

 

Στον τελικό η Αγγελική Παϊζάνη με τη Μαρίνα Τζανουδάκη επιβλήθηκαν εύκολα με 2-0 σετ (15-08, 15-07) της Εμμανουέλλας Βολονάκη και Χρυσάνθης Μαθιουδάκη.

 

 

 

Στα αγόρια συμμετείχαν τέσσερα ζευγάρια και αφού έπαιξαν ΄όλοι με όλους΄ οι δύο πρώτες βαθμολογικά, ομάδεςbv_20090502_040 αγωνισθήκαν στο τελικό.
Νικητές του τουρνουά αναδείχτηκαν οι Μιαούλης Π. Χειμωνέττος και Κυριάκος Στεργενάκης που νίκησαν δύσκολα στον τελικό με 2-1 σετ (14-16, 15-11, 15-13) τους Μιαούλη Γ. Χειμωνέττο και Κωνσταντίνο Χειμωνέττο. Την 3η θέση κατέλαβαν οι Μανώλης Τάκκος και Σεραφείμ Στοΐλοφ ενώ στην 4η θέση κατατάχτηκαν οι Δήμος Καρτσωνάκης και Γιάννης Λιάσκας.

 

 

 

Τουρνουά Μανσετάδας
Ο Γιάννης Τελόγλου ήταν ο νικητής και στο 2ο τουρνουά μανσετάδας στο οποίο διαγωνίσθηκαν συνολικά επτά αθλητές και τρεις αθλήτριες. Ο αθλητής που είχε κερδίσει και το 1ο τουρνουά (στις 2 Ιανουαρίου) επανέλαβε την επιτυχία του και κέρδισε στον τελικό, αυτή τη φορά τη Φαίη Μίχου (2η θέση) με 2-1 σετ (12-15, 15-12 και 15-12). Στα ημιτελικά ο Γιάννης Τελόγλου είχε αποκλείσει ύστερα από ένα συναρπαστικό αγώνα τον Μανώλη Τάκκο (3η θέση) ενώ η Φαίη Μίχου προκρίθηκε στον τελικό νικώντας τον Βαγγέλη Φαρμακίδη (3η θέση).
Στο τουρνουά συμμετείχαν ακόμη οι Μαρία Βομβύλα, Ειρήνη Κουλά, Στάθης Μαθιουδάκης, Μιαούλης Χειμωνέττος, Στέφανος Καρυδάκης και Παντελής Γκέτσος.

 

 

 

( για να δείτε φωτογραφίες από το τουρνουά [κλικ εδώ]

 

 

 

bv_20090502_068Λίγα λόγια για την ΄Μανσετάδα’
Είναι μία διαφορετική διοργάνωση μπιτς βόλεϊ, ένα τουρνουά (διαγωνισμός ίσως είναι η καταλληλότερη λέξη) ΄Μανσετάδας΄ όπου ο κάθε αθλητής αντιμετωπίζει τον άλλον μόνο με κτυπώντας την μπάλα κάτω από το ύψος των ώμων, συνήθως με μανσέτα (κάτι σαν τένις στην άμμο).
Το τουρνουά αυτό, το εμπνεύστηκαν οι άνθρωποι του ΄Τελχινίς΄ από την άσκηση ΄μανσετάδα΄ που χρησιμοποιείται στις προπονήσεις βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ, συνήθως στην προθέρμανση.
Οι απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση αλλά και τεχνική της κάτω μεταβίβασης με το ένα ή με τα δύο χέρια (μανσέτα) στο ιδιότυπο αυτό παιγνίδι στην άμμο είναι μεγάλες αλλά και το αποτέλεσμα που παράγεται συναρπαστικό για αγωνιζόμενους και θεατές.
Στη συγκεκριμένη διοργάνωση, οι αθλητές και οι αθλήτριες (αγωνίστηκαν στην ίδια κατηγορία) χωρίστηκαν μετά από ένα σετ κατάταξης σε δύο ομίλους (δύο γήπεδα). Εκεί παίζοντας ο ένας εναντίον του άλλου προσπαθούσαν να συγκεντρώσουν πόντους με το σύστημα ΄side out΄ (αγωνίζονται όλοι του ομίλου και παίρνει πόντο όποιος κερδίσει πάνω από μία συνεχόμενες φάσεις). Στο ένα γήπεδο (Α1) οι αγωνιζόμενοι ΄έγραφαν΄ τους πόντους που κέρδιζαν στον πίνακα του σκορ ενώ στο άλλο γήπεδο (Α2) οι συμμετέχοντες προσπαθούσαν να πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις και να προβιβαστούν στο Α1, αντικαθιστώντας τους δύο τελευταίους του γηπέδου αυτού.bv_20090502_057

Το τουρνουά διεξήχθη σε σετ που τελείωναν όταν κάποιος συγκέντρωνε σε κάποιο γήπεδο 7 πόντους. Οι πρώτοι τέσσερις της βαθμολογίας, όταν ο πρώτος αγωνιζόμενος συμπλήρωσε συνολικά πάνω από 30 πόντους, σχημάτισαν τα ζευγάρια των ημιτελικών (1ος με 4ο και 2ος με 3ο) που αγωνίστηκαν στα δύο νικηφόρα σετ των 15 πόντων για να βγουν οι αθλητές του μεγάλου τελικού.

1 σχόλιο »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. No comments??? No comments??? Τι θα πει αυτό;;; Κανείς δεν έγραψε κάτι; Τόσο αδιάφορο ήταν για εσάς το τουρνουά; Κρίμα……


Σχολιάστε


Entries και σχόλια feeds.