Τουρνουά Μπιτς Βόλεϊ 4×4 (προκήρυξη & δήλωση συμμετοχής)

09 Απριλίου 2014 στο 06:45 | Αναρτήθηκε στις Τελχινίς, Τουρνουά, μπιτς βόλεϊ | Σχολιάστε

Τα πρωταθλήματα βόλεϊ (σάλας) έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί για τη φετινή αγωνιστική περίοδο και οι αθλητές και οι αθλήτριες στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο μπιτς βόλεϊ. Στη μεταβατική αυτή περίοδο, ο Ροδιακός Σύλλογος Φίλων Πετοσφαίρισης ‘Τελχινίς’ διοργανώνει στις 12 και 13 Απριλίου στο Αθλητικό Κέντρο Καλλιπατείρα (Κορακόνερο)προπονητικό τουρνουά μπιτς βόλεϊ ‘4 εναντίον 4’  (4x4).

Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε δύο κατηγορίες:

·         Junior (αφορά αθλητές και αθλήτριες που έχουν γεννηθεί την 1η Ιανουαρίου 1996 και μετά). Οι αγώνες της κατηγορίας αυτής θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 12 Απριλίου.

·         ενηλίκων (δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός). Οι αγώνες της κατηγορίας αυτής θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Απριλίου

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στο τουρνουά θα μπορούν να αποτελούνται από άνδρες και γυναίκες (4-8 άτομα). Στο γήπεδο θα αγωνίζονται οι 4 με απαραίτητη  προϋπόθεση  τουλάχιστον οι 2 να είναι γυναίκες. Αλλαγές (αν υπάρχουν αναπληρωματικοί) επιτρέπονται αλλά να πληρούν το παραπάνω περιορισμό (των 2 γυναικών).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι Δηλώσεις Συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα στο www.telchinis.gr (link) έως τις 9μμ την Παρασκευή 11 Απριλίου για το τουρνουά Junior ενώ για το τουρνουά ενηλίκων έως στις 9μμ  το Σάββατο 12 Απριλίου.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Ανάλογα με την συμμετοχή ομάδων κατά κατηγορία την ημέρα κλήρωσης των αγώνων θα αποφασιστεί το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων και θα καταρτίσει το ανάλογο πρόγραμμα.

ΕΠΑΘΛΑ

Στις ομάδες που θα κατακτήσουν την 1η και τη 2η θέση θα δοθούν τα ανάλογα μετάλλια (χρυσά ή αργυρά).

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Στους αγώνες, σε ότι αφορά την υποδοχή, την πάσα και τα επιθετικά κτυπήματα ισχύουν οι επίσημοι κανονισμοί του βόλεϊ (σάλας).

Επίσης, ενώ η σειρά εκτέλεσης σερβίς είναι υποχρεωτική δεν υπάρχουν αθλητές πίσω και εμπρός ζώνης (δηλ. όλοι κάνουν επιθέσεις)

ΑΛΛΑΓΕΣ  ΑΘΛΗΤΩΝ

Τέσσερις αλλαγές σε κάθε σετ, είναι ο μέγιστος αριθμός αλλαγών που επιτρέπονται σε κάθε ομάδα.  Μπορούν να αντικατασταθούν ένας ή περισσότεροι αθλητές ταυτόχρονα.

Ένας αθλητής της αρχικής παράταξης δύναται να εγκαταλείψει τον αγώνα και να επιστρέψει, αλλά µόνο µία φορά σε κάθε σετ, και µόνο στην θέση που κατείχε στην αρχική παράταξη.  Ένας αναπληρωματικός μπορεί να εισέλθει στον αγώνα, αλλά µόνο µία φορά σε κάθε σετ, στη θέση ενός αθλητή της αρχικής παράταξης και  μπορεί να αντικατασταθεί µόνο από τον αθλητή που αντικατέστησε ο ίδιος.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να ζητήσει ένα (1) τάιμ άουτ των 30 δευτερολέπτων σε κάθε ΣΕΤ.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Το ύψος του φιλέ ορίζεται στα 2,35μ., το γήπεδο είναι 8x8μ. και νικήτρια ομάδα θα είναι αυτή που θα κατακτήσει 2 σετ στους 15 πόντους με απαραίτητη τη διαφορά των 2 πόντων ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας (1-1 σετ) το καθοριστικό 3ο σετ θα είναι στους 11 πόντους.

Σχολιάστε »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: